100% ONLINE STUDIUM MBA, MSc & LLM JIŽ OD 99.900 KČ - PŘIHLÁŠKY DO 30. 06. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

Na studium není nikdy pozdě

12. březen 2017
Na studium není nikdy pozdě

Studovat ve vyšším věku, zvláště při práci, je pro mnohé naprosto nemyslitelné. Život v zajetých kolejích snižuje touhu seberozvoje, navíc s rostoucím věkem klesá schopnost učit se nové věci. Odhodlat se k dalšímu vzdělávání chce obrovskou vnitřní sílu a ochotu na sobě pracovat. Když ale zjistíte, že na studium není nikdy pozdě, budete překvapeni, jak moc se váš život studiem obohatil.

 

Přínosy MBA studia

 

Podpora logického myšlení

Čím jste starší, tím méně zvládáte mechanické učení. Hůře do hlavy dostáváte teoretické poučky, ale o to více dokážete logicky přemýšlet. S rostoucím věkem převládá logické myšlení nad tím mechanickým. Vhodné pro vás budou vzdělávací instituce, které se zaměřují na praktické znalosti, než instituce vyloženě orientované na biflování teorie. Vhodným příkladem může být MBA studium, které bude prohlubovat vaše současné znalosti a podněcovat vaše logické myšlení.

Psychologický efekt

Vzdělávání vás nabije pozitivní energií, kterou potřebujete v každém věku. Budete mít lepší pocit ze sebe sama, protože už jen odhodlání se ke studiu vám zvýší sebevědomí a navede vás na novou cestu. Studium vám dodá zdravé sebevědomí a zlepší psychickou odolnost vůči vnějším vlivům. Opět má na dosažený efekt vliv výběr správné vzdělávací instituce. Čtěte reference absolventů, zjistěte si složení lektorského týmu a zajímejte se o způsoby výuky. Pokud jsme časově zaneprázdnění, bude vám více vyhovovat online vzdělávání, které vám poskytne pozitivní výsledky bez nutnosti dojíždění.

Lepší pracovní uplatnění

Studium vás posune dál v osobním, ale i v pracovním životě. Rozšíříte si znalosti a budete lépe zvládat svoji práci. Pro své kolegy a svého zaměstnavatele se stanete atraktivnější a zvýšíte si šanci kariérního postupu. Vzdělávání vám pomůže nahlížet na problémy z vícero úhlů a rychleji řešit nastalé situace. Získané znalosti se odrazí i ve vašich komunikačních schopnostech a při práci v krizových situacích. Tím, že budete lépe zvládat pracovní povinnosti, posílíte si své sebevědomí a zbavíte se zbytečného stresu.

 

Obory MBA studia

 

Vzdělávání bez ohledu na věk

Čím jste starší, tím více váš mozek potřebuje pravidelný trénink. Nenechte ho vychladnout rutinou bez jakéhokoliv vzdělávání. Učit se můžete v jakémkoliv věku. Jedinou překážkou vašeho studia jste vy sami. Udělat první krok je těžké, ale za ty následné přínosy to určitě stojí. Nezapomeňte, že na změny ve vašem životě není nikdy pozdě, inspirujte se příběhy našich absolventů.

Chci vědět více
Chci vědět více

Rádi zodpovíme všechny Vaše dotazy o studiu MBA či LLM.
Neváhejte nás proto kontaktovat.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.