100% ONLINE STUDIUM MBA, MSc & LLM JIŽ OD 79.900 KČ - PŘIHLÁŠKY DO 31. 03. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

Jaké jsou přínosy MBA studia v krizových dobách? Zjistili jsme přímo od absolventů.

23. září 2022
Jaké jsou přínosy MBA studia v krizových dobách? Zjistili jsme přímo od absolventů.

Absolventi institutu CEMI si získání titulu MBA pochvalují – vyplývá tak z průzkumu agentury STEM/MARK zaměřené na přínos MBA v době pandemie a následné geopolitické i ekonomické krize

Studium MBA totiž otevírá dveře novým pracovním příležitostem, učí lépe reagovat na změny a pomáhá čelit výzvám, které svět byznysu přináší – a to navzdory nepříznivým podmínkám v podobě pandemie nebo geopolitické krize. Alespoň taková jsou hlavní zjištění nejnovějšího průzkumu provedeného renomovanou agenturou STEM/MARK na vzorku téměř 200 absolventů MBA studia na institutu CEMI.

Studium MBA poskytuje stabilitu v nejistých časech

Více než 80 % absolventů MBA studia na institutu CEMI je přesvědčeno, že studium otevírá dveře novým pracovním příležitostem – a to i v nejistých a krizových dobách, jako je pandemie či geopolitická a ekonomická krize. Téměř 75 % absolventů rovněž uvedlo, že zisk titulu MBA udržel, či dokonce zvýšil jejich hodnotu na trhu práce navzdory pandemii a následné krizi způsobené válkou na Ukrajině a přidruženými ekonomickými problémy. Díky získanému titulu MBA se také celých 67 % absolventů během pandemie méně obávalo o své zaměstnání či podnikání.

Z provedeného průzkumu vyplývá, že MBA studium učí své studenty také lépe reagovat na změny a navrhovat inovativní řešení v nejistých dobách – alespoň je o tom přesvědčeno 85 % absolventů. Na druhou stranu jen 2 % studentů nepovažuje studium v současné době plné nejistoty za přínosné.

Absolventi si polepšili navzdory turbulentní době

Téměř 60 % absolventů MBA studia v průzkumu uvedlo, že se jim během pandemie dařilo stejně, či dokonce lépe než před koronavirovou krizí – a domnívají se, že se na jejich úspěchu mimo jiné podílelo i absolvované MBA studium. Z výsledků průzkumu je patrné, že se absolvování MBA pozitivně podepisuje i na platovém ohodnocení.  Absolventi MBA studia na institutu CEMI si polepšili průměrně o více než 230 000 Kč ročně, na pozicích ve středním a TOP managementu dokonce až o téměř 280 000 Kč. Schválně, zkuste si sami spočítat, kolik by mohlo MBA studium pomoci vydělat třeba právě vám.

Studium MBA lze skloubit s prací i péčí o rodinu

Jednou z dalších výhod studia MBA je možnost pracovat a zároveň se učit – a to díky koncepci 100% online MBA studia, kterou institut úspěšně aplikuje již od roku 2011. Studenti tak neztrácí čas dlouhým dojížděním. Návratnost investice do studia je tedy o to rychlejší, neboť během jednoho roku potřebného na absolvování studia nedochází ke ztrátě výdělku.

Namísto toho institut CEMI nabízí MBA programy, které umožňují zachovat si rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Někteří zaměstnavatelé dokonce svým zaměstnancům studium MBA platí. Nikdy proto není na škodu probrat tuto možnost se zaměstnavatelem během procesu podávání přihlášky. Pracovat na plný úvazek a zároveň získat studovat MBA online je velká výzva, ale více než 2000 studentů institutu CEMI dokazuje, že to zvládnout lze. Tak co, přidáte se také?

Chci vědět více
Chci vědět více

Rádi zodpovíme všechny Vaše dotazy o studiu MBA či LLM.
Neváhejte nás proto kontaktovat.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.