100% ONLINE STUDIUM MBA, MSc & LLM JIŽ OD 79.900 KČ - PŘIHLÁŠKY DO 31. 03. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

Jak si zvýšit hodnotu u svého zaměstnavatele

13. prosinec 2017
Jak si zvýšit hodnotu u svého zaměstnavatele

Vztah zaměstnanec - zaměstnavatel je vždy velmi komplikovaný a s postupem času přechází do rutinní úrovně, kdy ani jedna ze stran tu druhou nepřekvapí. Často se stává, a to vinou mnoha faktorů, že zaměstnanec uvízne na mrtvém bodě, ze kterého je minimální šance na kariérní růst nebo zvýšení platu. Zaměstnanec má v tomto případě tři možnosti: smířit se s nastalou situací, odejít z firmy nebo zvýšit svoji hodnotu u zaměstnavatele. 

Ukažte zaměstnavateli, že na to máte

Třetí možnost je sice nejsložitější, ale představuje způsob, jak se posunout dále v profesním, ale i osobním životě. V prvé řadě si musíte uvědomit, co zaměstnavatel od svých zaměstnanců očekává. Zaměstnavatel potřebuje loajální zaměstnance, kteří jsou profesionály ve svém oboru. Kteří se neustále vzdělávají, mají hluboké znalosti problematiky, a zároveň jsou iniciativní a schopní zvládat práci i za své kolegy.

Buďte aktivní a nápomocní

Je na vás, abyste svému zaměstnavateli ukázali, že vy jste právě touto osobou. Jak na to? Plňte úkoly i nad rámec svých pracovních povinností a mějte dokonalý přehled o firmě. Přicházejte s novými nápady a poskytujte pomocnou ruku svým kolegům. Buďte tou osobou, na kterou se každý obrací, jinými slovy zvyšujte svoji hodnotu i v kolektivu. Také se nezapomeňte pravidelně vzdělávat, sledujte nové trendy a zvyšujte svoji kvalifikaci. Zaměstnavatelé upřednostňují zaměstnance, kteří zvládají reagovat na nové podmínky či přicházejí s inovativními nápady. Tito zaměstnanci totiž přinášejí do firmy konkurenční výhodu a jsou prvními, na které zaměstnavatel myslí, když chce obsadit vyšší manažerské pozice.

Pracujte na svém vzdělání

Nejefektivnějším způsobem, jak zvýšit svoji hodnotu u zaměstnavatele, je další vzdělávání. Například formou MBA studia, které je téměř nezbytností u manažerských pozic. Ale pozor! Nezapomeňte, že samotný titul vám hodnotu nezvýší. To mohou udělat pouze získané znalosti, které dokážete správně aplikovat do praxe. Pečlivě proto vybírejte nejen obor studia, ale také vzdělávací instituci. Zajímejte se o průběh výuky, o možnosti studia online a o profesní zkušenosti vyučujících. Dávejte přednost institucím, které vám nabízejí praktické prohlubování znalostí, před těmi, které jsou zaměřené pouze na teoretické vzdělávání.

 

Přínosy MBA studia

 

Pokud vám ale ani vyšší úroveň vzdělání nezajistí kariérní růst a nezvýší hodnotu u vašeho zaměstnavatele, poohlédněte se po jiném zaměstnání. Budete mile překvapeni, jak s titulem MBA vzroste vaše hodnota na pracovním trhu. Podívejte se na reference a zkušenosti našich absolventů

Chci vědět více
Chci vědět více

Rádi zodpovíme všechny Vaše dotazy o studiu MBA či LLM.
Neváhejte nás proto kontaktovat.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.