100% ONLINE STUDIUM MBA, MSc & LLM JIŽ OD 99.900 KČ - PŘIHLÁŠKY DO 30. 06. 2024
Kalkulátor finančního přínosu MBA studia Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

6 tipů, jak neprodělat při výběru online MBA studia

17. červenec 2017
6 tipů, jak neprodělat při výběru online MBA studia


Rozhodnout se pro další vzdělávání je krok tím správným směrem, ale není to krok zdaleka jediný. Zvláště pokud patříte mezi ty, kterým nejde pouze o titul, ale také o úroveň dosažených znalostí a kvalitu výuky. Proto pečlivě vybírejte mezi institucemi nabízejícími MBA studium. Zvláštní opatrnost věnujte studiu online, které je stále oblíbenější formou vzdělávání.


Abyste neprodělali při výběru online MBA studia, máme pro vás 6 základních tipů, které vám pomohou při správném výběru.

Ověřte si informace o institutu

Prvním krokem je získání základního přehledu o institutu. Vždy dávejte přednost větším institucím, které mají několikaletou tradici a jejichž formy studia jsou přizpůsobeny pro české a slovenské studenty, a to s ohledem na potřeby místního trhu práce.

Vyzkoušejte si online systém

Kvalitní instituce vám umožní přístup prostřednictvím demo účtu do jejich studijního systému a k některým studijním materiálům. Díky tomu zjistíte, nakolik je pro vás jejich systém přehledný. Zároveň si můžete vyzkoušet cvičný test, který bude principiálně podobný těm, které budete absolvovat během studia.

Zajímejte se o možnosti online studia

Nespokojte se pouze se samotnou informací o tom, že institut poskytuje online studium. Zjistěte si bližší informace k průběhu vzdělávání. Zajímejte se, jakým způsobem vám budou předávány studijní materiály, jak budete komunikovat se svými lektory nebo jak probíhají závěrečné zkoušky.

 

Jak studium MBA probíhá?

 

Zajímejte se o obory

Zjistěte, které obory institut nabízí a zda jsou pro vás využitelné v praxi. Zároveň si projděte seznam předmětů, které budete muset během studia absolvovat. Obecně patří mezi oblíbené obory Bezpečnostní a krizový management, Ekonomika a finanční management, Executive MBA nebo Management obchodu.

 

Obory MBA studia

 

Čtěte reference!

Podstatnou součástí vašeho výběru by mělo být procházení referencí od absolventů institutu, z nichž si můžete udělat ucelený obrázek o studiu. V některých případech můžete narazit i na reference ve video podobě.

 

Reference absolventů

 

Zjistěte si informace o lektorském týmu

V neposlední řadě dbejte na složení lektorského týmu. MBA studium je založeno na prohlubování praktických znalostí, a proto byste měli získávat informace od skutečných profesionálů z oboru. Uvědomte si, že lektoři budou ti, se kterými budete v nejčastějším kontaktu během studia a měli by to být právě oni, kteří vám budou mnohdy radit i v konkrétní situaci z vašeho pracovního života.

Chci vědět více
Chci vědět více

Rádi zodpovíme všechny Vaše dotazy o studiu MBA či LLM.
Neváhejte nás proto kontaktovat.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů.

Kalkulátor finančního přínosu MBA studia

* Data v kalkulaci vychází z průzkumu mezi absolventy MBA studia na institutu CEMI, realizovaného agenturou STEM/MARK v červnu 2022.